11

11 luni-3 ani

Primii ani de viaţă al copilului sunt consideraţi ca fiind cei mai importanţi pentru evoluţia sa ulterioară. În această perioadă copilul descoperă, înţelege şi asimilează, mai ales prin intermediul părinţilor, dar şi al educatorilor, principiile şi regulile lumii în care trăieşte. De aceea, are nevoie de un mediu de dezvoltare sigur şi securizat care să îi permită stabilirea de relaţii cu persoanele care îi satisfac nevoia de afecţiune, de experimentare, exersare şi consolidare a deprinderilor.
2

INCREDERE


Relația de încredere dintre părinți, copii și personalul creșei reprezintă un obiectiv esențial în activitatea Centrului Piticot. Personalul Piticot este calificat și pregătit să creeze pentru cei mici un mediu cald, primitor în care aceștia să se simtă ca acasă.
4

COMPETENȚE


Încă de la 11 luni, copiii sunt încurajați să se implice în activități practice pentru dezvoltarea motricității, stimularea creativității, dezvoltarea vocabularului, îmbogățirea cunoștințelor despre mediul înconjurător și pentru dezvoltarea de prietenii cu ceilalți copii.
3

AUTONOMIE


La Centrul Piticot Tunari copiii deprind abilități sociale, prin interacțiune constantă cu alți copii și adulți, lucru care ii stimulează către descoperirea propriei identităţi și dezvoltarea unei autonomii necesare în următoarea etapă a dezvoltării.

Prin joc copilul învaţă!

Activitatea esenţială a copilului mic este jocul. Jocul este activitatea de bază prin care copilul interacţionează cu mediul social şi fizic, experimentează şi explorează. Jocul este modalitatea de bază prin care se desfăşoară activităţile de învăţare cu copiii mici.

In cadrul Centrului Piticot activitățile se desfășoară în cadrul următoarelor centre: centrul de jocuri senzoriale (materiale naturale, diferite semințe și ingrediente, materiale folosite în rutinele zilnice etc.), centrul pentru mişcări motorii ample,  centrul de formare a limbajului, centrul pentru mişcării manipulatorii fine, centrul pentru jocuri de rol, centrul pentru artă (desen, pictură, plastilină), centrul de relaxare.

Programul unei zile la creșa Piticot

  • 07:30-08:30 - Primirea copiilor
  • 08:30-09:00 - Mic dejun
  • 09:00-10:30 - Activități în diferite centre în sala de grupă
  • 10:30-11:00 - Gustarea de fructe proaspete
  • 11:00-12:00 - Activități liber alese în sala de grupă sau în curte
  • 12:00-13:00 - Prânz
  • 13:00-15:00 - Program de somn
  • 15:00-15:45 - Jocuri pentru dezvoltare aptitudinilor
  • 15:45-16:00 - Gustarea de după-amiază
  • 16:00-18:00 - Jocuri liber alese în sala de grupă sau în curte
Call Now Button