Istoric

 • Centrul Educațional Piticot a fost înființat în anul 2015 în cadrul unui proiect european. În lipsa unui serviciu specializat de educație timpurie, antepreșcolară în zonă și având în vedere creșterea constantă a numărului de locuitori din comună ne-am propus să devenim o soluție la problemele întâmpinate de părinți odată cu întoarcerea la serviciu a acestora imediat după încheierea concediului pentru creșterea copilului, prin CREȘA PITICOT.
 • Odată cu trecerea anilor Creșa Piticot a devenit Centrul Educațional Piticot, și ne-am adaptat constant la nevoile generate de vârsta copiilor și la solicitările părinților de servicii de îngrijire. Esența conceptului promovat de Centrul PITICOT constă în faptul că fiecare copil este diferit, fiind încurajat să comunice adulților nevoile, dorințele, emoțiile etc. La rândul lor adulții trebuie să învețe să-și asculte copilul și să identifice nevoile lui personale reale în loc sa aplice scheme predefinite pentru toți copii, toate acestea pentru a-l ajuta în primii pași spre independentă. item

Misiune

 • Dorim să insuflăm copiilor dorința și pasiunea de a fi mai buni, de a face bine și de a cunoaște lumea prin experiențe pozitive.
 • Scopul nostru este sa le oferim copiilor experiențe pozitive si motivaționale, care joacă un rol important în dezvoltarea cognitivă, emoțională și socială a copilului.

Viziune

 • Copii fericiți, echilibrați și armonios dezvoltați emoțional, cognitiv și fizic datorită experiențelor pozitive și motivaționale de învățare.
 • Valorile esenţiale, pe care zilnic le împărtășim copiilor din familia Centrului Piticot, sunt: prietenia, toleranţa, bunătatea, încrederea, respectul și grija faţă de celălalt.

Principii

 • Fiecare copil este UNIC: ne ghidăm în procesul de predare-învățare pe personalizarea metodelor educaționale;
 • PROFESIONALISM: echipa Centrului Piticot colaborează permanent pentru oferirea celor mai bune metode de predare; în activitatea de învățare ne bazăm pe o multitudine de jocuri didactice și metode de educație non formală, nu doar pentru dezvoltarea educațională, ci și pentru formarea și promovarea de atitudini și valori pozitive.
 • ÎNCREDEREA: „Our word is our bond”, promovăm o atitudine corectă, onestă și asumată, atât în rândul echipei cât și în rândul copiilor și a părinților.
 • „FIECARE COPIL E FERICIT”: ne propunem ca în Centrul nostru fiecare copil să fie fericit. Astfel ne jucăm si aplicăm metode didactice cu o atitudine pozitivă, zâmbete și îmbrățișări.
 • MENS SANA IN CORPORE SANA: aceste două elemente sunt extrem de importante pentru noi; astfel, cu proceduri clare, practice si puse in practică păstrăm igiena Centrului la cele mai înalte cote și îndemnăm copii să ne urmeze exemplul prin activități zilnice de educație pentru sănătate.
 • COMUNICAREA ESTE CHEIA SUCCESULUI: Atât in relațiile dintre membrii echipei, cat si membrii echipei – copiii – părinți sunt încurajate discuțiile constructive, fără etichetări, urmărind-se binele copilului. In primul rând comunicarea are ca scop evitarea frustrărilor. Copilul știe ca părerea lui contează, este respectata si discutata, lucru care ii da încredere sa se exprime liber, fără a fi sancționat.
Call Now Button