10

MISIUNE

Dorim să insuflăm copiilor dorința și pasiunea de a fi mai buni, de a face bine și de a cunoaște lumea prin experiențe de învățare pozitive și motivaționale
1

VIZIUNE

Copii fericiți, dezvoltați echilibrat și armonios, pregătiți pentru școală într-un mediu educațional în care aceștia se simt ocrotiți, îngrijiți și iubiți!
Cine suntem

VALORILE NOASTRE:

Prietenia, Toleranța, Bunătatea, Încrederea, Respectul și Grija față de celălalt!
Cine suntem

PRINCIPII:

35

COPILUL UNIC


FIECARE COPIL ESTE UNIC: ne ghidăm în procesul de predare-învățare pe personalizarea metodelor educaționale;
37

COPILUL FERICIT


FIECARE COPIL E FERICIT: ne propunem ca în Centrul nostru fiecare copil să fie fericit. Astfel jocul este principalul instrument folosit în interacțiunea cu copii noștri.
34

COPILUL CORECT


OUR WORD IS OUR BOND: promovăm o atitudine corectă, onestă și asumată, atât în rândul echipei cât și în rândul copiilor și a părinților.
38

COPILUL SĂNĂTOS


MENS SANA IN CORPORE SANA: Cu proceduri clare, practice si puse in practică păstrăm igiena Centrului la cele mai înalte cote și îndemnăm copiii să ne urmeze exemplul prin activități zilnice de educație pentru sănătate.
36

COPILUL EDUCAT


PROFESIONALISM: Echipa cadrelor didactice din cadrul Centrului Piticot colaborează permanent pentru a crea și a aplica cele mai bune metode de predare în activitatea zilnică.
33

COPILUL COMUNICATIV


COMUNICAREA ESTE CHEIA SUCCESULUI: în toate relațiile interumane, și cu atât mai mult în educație! Copilul știe că părerea lui contează și este respectată, lucru care ii dă încredere să se exprime liber în relațiile cu colegii, părinții sau cadrele didactice.

ISTORIC:

Centrul Educațional Piticot a fost înființat în anul 2015. În urma cu 8 ani prin Creșa PITICOT ne-am propus să devenim o soluție la problemele întâmpinate de părinți odată cu întoarcerea la serviciu a acestora imediat după încheierea concediului pentru creșterea copilului având în vedere lipsa unui serviciu specializat de educație timpurie-antepreșcolară în zonă și creșterea constantă a numărului de locuitori din comună.

Odată cu trecerea timpului Creșa Piticot a devenit Centrul Educațional PITICOT, adaptându-ne constant la vârsta copiilor și la solicitările părinților. La Centrul PITICOT constă în faptul că fiecare copil este unic și diferit, este încurajat să comunice adulților nevoile sale, dorințele și emoțiile. La rândul nostru învățăm zilnic să ascultăm copilul și să identificăm nevoile lui reale, pentru a-l ajuta în primii pași spre independenta îndividuală.

 

TESTIMONIALE:

Call Now Button