Despre noi-Centrul Educational Piticot Tunari

foto Piticot

Centrul Educational Piticot este mai mult decat o gradinita, este o comunitate.

Toti contribuim la procesul de dezvoltare, educatie si atingerea potentialului maxim al copilului: echipa, parintii, dar si copiii cu care socializeaza, motiv pentru care la Centrul Educational Piticot punem pret pe calitatea si implicarea tuturor si suntem atenti la repercusiunile fiecarei interactiuni.

Asiguram transportul copiilor si supravegherea permanenta a acestora prin cadre didactice desemnate.

Ii asteptam pe piticii cu varsta cuprinsa intre 11 luni si 12 ani la cresa, gradinita, after school si la diverse optionale (engleza, inot, echitatie, pian, cursuri de prim ajutor, pictura, stiinte sau art craft).

Programeaza o vizionare la telefon: 

0787 614 634!

 

 

Misiunea

La Centrul Educational Piticot  transmitem piticilor nostri pasiunea pentru stiinta de carte,  educandu-i in spiritul valorilor esentiale precum, prietenia, toleranta, bunatatea si grija fata de celalalt. Aici incurajam copiii sa se exprime, sa se manifeste, sa observe, sa gandeasca, sa viseze, sa-si imagineze si sa-si auto regleze comportamentul.

Oferta Educationala:

 • Echipa Centrului Educational Piticot planifica pentru fiecare copil o serie de activitati care sa conduca la dezvoltarea personala a acestuia. Acumularea de cunostinte se face prin metode educationale, jocuri si joaca atent structurate pentru a corespunde nevoilor fiecarui copil.
 • Centrul urmeaza Curriculum-ul pentru invatamantul prescolar impus de Ministerul Educatiei, cu activitati de:
  • Cunoasterea mediului,                 
  • Educatie muzicala,
  • Educarea limbajului,
  • Dezvoltarea abilitatilor de comunicare,
  • Activitati practice,
  • Educatie pentru Societate,
  • Stiinte si Matematica,
  • Activitati plastice.

 

 

 • Activitatile se desfasoara sub forma de proiecte saptamanale cu tema, fiind insotite intotdeauna de activitati practice, pentru o consolidare mai buna a notiunilor discutate.

In anul scolar 2017-2018 grupele de copii se impart astfel:

 1. Ingerasi11 luni -2,8 ani, maxim 7 copii in grupa
 2. Buburuze 2,9 – 3,8 ani, maxim 8 copii in grupa
 3. Fluturasi – 3,9 – 4,8 ani, maxim 10 copii in grupa
 4. Albinute – 4,9 – 5,8 ani, maxim 10 copii in grupa

Spatiul Centrului:

Centrul Piticot se afla in comuna/sat  Tunari, intr-o cladire luminoasa. Avem o curte spatioasa, locuri de joaca exterioare si piscina gomflabila. Dispunem de 5 sali de grupa, sala de activitati si de socializare, sala de mese, punct de prim ajutor si 2 bai mobilate si utilate cu articole pentru copii.

La Centrul Educaional Piticot  comunicam cu parintii prin:

 • Biletul de activitate zilnica al fiecarui copil.
 • Caietele de lucru pentru copii completate  de catre copii, evaluate de educatoare, caietele cuprind evolutia copilului in cadrul activitatilor pe domenii experientiale.
 • Lucrarile practice ce urmaresc dezvoltare abilitatilor plastice, de modelaj, de lipire, decupare, machetare, indoire, confectionare, snuruire, insirare, bobinare, rasucire, coasere, tesere  ale fiecarui copil.
 • Comunicare prompta, constanta, electronica si directa cu privire la evolutia si starea copilului in timpul zilei.

Organizam evenimente periodice ce au ca scop cresterea increderii si a comunicarii in relatia parinte-copil-educator: Dovleacul Special, Serbarea de Craciun, Targul de Martisoare, Petreceri in pijamale, Saptamana altfel, Bal mascat, Serbarea din iunie.

 

Principiile de functionare ale Centrului Educational Piticot sunt:

 1. Fiecare copil este unic;
 2. Profesionalism: echipa Centrului Piticot (educatori, animatori socioeducativi, ingrijitori, asistenta medicala, director) sunt incurajati sa comunice constructiv atat intre ei, cat si cu copiii si parintii pentru a creea cel mai propice mediu pentru cei mici. Stim ca rolul nostru este sa ghidam copiii si folosim toate mijloacele pentru a-i sustine in etapele de dezvoltare.
 3. Metode alternative de invatare: in activitatea de invatare ne bazam pe o multitudine de jocuri didactice si metode de educatie nonformala, nu doar pentru dezvoltarea educationala, ci si pentru formarea si promovarea unor atitudini si valori.
 4. „Fiecare copil este fericit”: in Centrul nostru fiecare copil se simte fericit, apreciat si este incurajat sa raspunda cu aceleasi gesturi. In acest sens,  imbinam joculetele si metodele didactice cu o atitudine pozitiva, zambete si imbratisari.
 5. Sanatatea si curatenia: aceste doua elemente sunt extrem de importante pentru noi; astfel, Centrul Piticot beneficiaza de personal specializat.

Va asteptam cu drag!

Pentru informatii legate de program zilnic de activitati si tarife vizitati aici.