Cursuri optionale

 Cursuri optionale propuse de Centrul PITICOT

deschise tuturor copiilor

Ce intelegem prin cursuri optionale:

Cursurile optionale contribuie la dezvoltarea functiilor cognitive, a atentiei, a unui corp armonios dar si la dezvoltarea ambitiei pentru atingerea unui obiectiv. Este recomandat ca fiecare copil sa aiba posibilitatea sa faca si alte cursuri in afara gradinitei si a scolii, in functie de aptitudinile si inclinatiile fiecaruia.

De aceea propunem urmatoarele optionale pentru cei mici:

 

Nr crt Curs optional Numar sedinte/luna Tarif
1 Inot 4/8 sedinte 160/320 ron/luna
2 Pian 4/8 sedinte 160/320 ron/luna
3 Robotica 4 sedinte 180 ron/luna
4 Limba franceza 4/8 sedinte 120/240 ron/luna
5 Limba engleza 8 sedinte 240 ron/luna
6 Dans 4 /8 sedinte se comunica ulterior
7 TERAPIE LOGOPEDICA 4/8/12 sedinte 100/200/300 ron/luna
8 ART &CRAFT 4/8 sedinte 100/200 ron/luna
9 Pictura 4/ 8 sedinte 100/200 ron/luna
 • Cursuri de inot


Inotul  este singurul sport recomandat de catre toti specialistii pentru copiii in varsta de pana la 10 ani. El contribuie la dezvoltarea functiilor cognitive, a atentiei, unui corp armonios dar si la dezvoltarea ambitiei pentru atingerea unui obiectiv

Asiguram transportul copiilor si supravegherea permanenta a acestora prin 2 cadre didactice desemnate.

Cursurile de inot cu instructor specializat  au  loc in zilele de marti si joi, dar la cerere se pot face grupe si in alte zile.

Varsta minima: 3 ani

 • Dans

Cursul optional urmareste dezvoltarea socio-emotionala, cognitiva si psihologica a copiilor prin muzica, miscare, coregrafie si comunicare in limba engleza. Prin intermediul cursului copiii vor invata sa:

 • sa faca incalzirea vocii specifica cursului
 • asculte cu atentie indicatiile profesorului;
 • sa fie constienti de miscarile corpului imbunatatind coordonarea psihologica
 • sa tina ritmul cu ajutorul miscarilor corpului, a vocii si a instrumentelor de percutie.
 • sa isi foloseasca vocea cu ajutorul instrumentelor muzicale.
 • sa incerce sa identifice si sa numeasca toate instrumentele muzicale de percutie
 • sa cante alaturi de grup
 • Cursuri de pian

Muzica dezvolta inteligenta emotionala a copilului inca din primele zile de viata.

Nu intamplator, mamele le canta bebelusilor iar acestia se linistesc sau adorm.

Studierea unui instrument muzical a fost si ramane o alternativa buna atunci cand vorbim de alegerea unui nou hobby, iar cand vine vorba de instrumentele preferate de copii, cu siguranţă pianul se numara printre cele mai indragite instrumente.

Varsta minima: 5 ani

 

 • Cursuri de limba engleza

Studiul limbilor straine este una dintre cele mai atractive si in acelasi timp utile metode prin care copiii isi pot dezvolta abilitatile. Un copil care invata o limba straina va avea abilitati analitice si sociale superioare, dar si mai multe atuuri pe viitor.

Varsta minima: 3 ani

 

 

 

 

 

 • Experimente stiintifice

In cadrul acestui optional copiii pot deveni mici oameni de stiinta, invatand, distrandu-se si experimentand. Copiii invata si inteleg cel mai bine stiintele naturii prin experimente. Metoda experimentala are cea mai mare putere de convingere, ajutandu-i sa observe lumea inconjuratoare, sa inteleaga fenomene ale naturii, sa cunoasca, sa pretuiasca, si sa ocroteasca natura. Acest optional contribuie la dezvoltarea spiritului de observatie, stimuleaza curiozitatea si imaginatia copilului. Copiii se joaca si fac experimente invatand multe lucruri interesante din diferite domenii si gasesc raspunsul la intredarea „DE CE?”

Varsta minima 3 ani

 • Art & Craft

Acest optional este unul magic, deoarece aici copiii vor gasi idei minunate, ce stimuleaza creativitatea. Am pregatit pentru cei mici multe idei de lucru cu ajutorul carora vor putea crea obiecte minunate. Exista multe lucruri pe care le aruncam zilnic la gunoi, care odata reciclate, se pot transforma in obiecte foarte frumoase. Doar participand la acest optional, copiii pot deveni mesteri in arta Lucrului Manual.

Varsta minima 3 ani

 • Pictura

Cursul de pictura pentru copii se adreseaza artistilor incepatori, care pentru prima data iau contact cu lumea picturii si desenului. Ei vor invata sa descopere culorile, formele si amestecurile cromatice.

Cursul dezvolta creativitatea, imaginatia si incurajeaza copilul sa se exprime liber prin intermediul desenului si culorii.

Varsta minima 3 ani

 

 PRIMA PAGINA

PROGRAME SI TARIFE